Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Satirtecknande präst ställer ut i Staffanstorp

Den välkände prästen och konstnären Kent Wisti ställer ut sina verk på konsthallen i höst.

Kent Wisti är konstnär, grafiker, satirtecknare och präst. Han är utbildad vid KV konstskola i Göteborg och grafikskolan Forums kvällsskola i Malmö.Bild: Peter Frennesson
På utställningen kommer det att finnas originalbilder från flera böcker. Kent Wisti kommer också att ställa ut målningar och satirteckningar som aldrig tidigare har visats.
I ett pressmeddelande beskriver Kent Wisti sitt konstnärliga arbete som att det ”lever i den vådliga balansakten mellan tillit och ängslan, autonomi och tillhörighet, kärleken och döden. Det är människans existentiella ramverk.”.
Ett av Kent Wistis verk som kommer att ställas ut på Staffanstorps konsthall.
Utställningen går under namnet Dagsverk i vingården. Den 7 september klockan 13 till 16 är det vernissage. Då kommer konstnären att vara på plats, såväl som författaren och kulturjournalisten Maria Küchen, som kommer att hålla ett tal om konst och tro.
Utställningen pågår till 6 oktober.
Gå till toppen