Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uwe Rösler sa en sak – gör en annan

Försnacket har varit väldigt stort fokus och en beredskap för att Bnei Yehuda verkligen kommer att gå för det och försöka plocka in på MFF:s 3-0-försprång.
Så sa Uwe Rösler, men i laguttagningen har han delvis gjort något annat och det överraskar onekligen.

190828 Uwe Rösler, head coach of Malmö FF during a press conference ahead of the Europa League qualifying match against Bnei Yehuda Tel Aviv on August 28, 2019 in Tel Aviv.Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35654bbeng fotboll fotball europaligaen football europa league soccer malmö ff träning practice press conference presskonferensBild: LUDVIG THUNMAN
Visserligen ser den defensiva balansen stark ut, han har inte skiftat något i backlinjen och har Oscar Lewicki och Anders Christiansen stabilt på mitten.
Men sedan är det alltså hela havet stormar. För en med hängslen och livrem känns det äventyrligt.
Om uppgifterna stämmer att Bonke Innocent är på väg till israelisk klubb är det överraskande att han startar på sitt sätt. Tankarna kan vara splittrade även om han varit väldigt proffsig. Å andra sidan kan en bra insats höja priset...
Jonas Knudsen har inte varit helt övertygande på vingbacken och när Sören Rieks var på presskonferensen kändes det givet att han skulle spela. Rösler har aldrig skickat fram bänkspelare förr. Känning? Då borde han inte suttit på bänken. Lite oväntat också att Jo Inge Berget som klarade ett tufft och långt test på sista träningen i Malmö inte ens finns med i truppen.
Och så vet vi alla hur vågat det är att inte ha kaptenen Markus Rosenberg på planen. Anfallsduon Guillermo Molins och Romain Gall kan inte ha många minuter ihop tidigare som duo. Var del i en trio mot Falkenberg.
Bnei Yehudas tränare gör också lite tvärt emot vad han sa i Malmö. Åtta av dagens startelva startade också i Malmö, så inte är laget så där väldigt reservbetonat. Värt att notera. Två av dom nya kom dessutom in i Malmö. Snacket i Malmö var alltså fejk, Yehuda har inte gett upp – har Rösler gått i fällan?
Gå till toppen