Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds gatstenars öde avgörs i framtiden

Det blev inget beslut om ifall smågatstenen ska plockas bort på en del av Lunds gator. Politikerna i kommunfullmäktige skickade tillbaka frågan.

Det blev aldrig någon debatt om gatstenar på fullmäktigemötet på torsdagskvällen.Bild: Tom Wall
Mattias Horrdin (C) och Hanna Gunnarsson (V) står bakom motionen, där de föreslår att smågatstenen på flera av Lunds gator ska ersättas med något annat underlag, för att göra det bekvämare för både cyklister och bussåkare.
Några av de gator som de vill se annan beläggning på är Bangatan, Bredgatan och Stora Södergatan.
På torsdagskvällen var det tänkt att kommunfullmäktige skulle fatta beslut om motionen. Men Mattias Horrdin begärde att ärendet skulle skickas tillbaka till kommunstyrelsen, för att inhämta åsikter från det kommunala pensionärsrådet och kommunala funktionshinderrådet.
Så blev också beslutet. Därmed kommer gatstenarnas öde inte att avgöras förrän frågan ännu en gång passerat kommunstyrelsen och nått fullmäktige.
Gå till toppen