Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt chokladtjuv gripen efter biljakt i Åstorp

En tonåring har tidigt på morgonen gripits i skogen utanför Åstorp, efter sökande med hundpatrull och värmekamera. Han och ytterligare en man hade flytt från en mindre lastbil, fullastad med Marabouchoklad. Polis har avslöjat flera tidigare stora godisstölder i Åstorpsområdet.

Lastbilen som de två männen försvann i var fullastad av Marabouchoklad, dock inte chokladkakorna på bilden.Bild: Bertil Enevåg Ericson / TT
Vid femtiden på fredagsmorgonen reagerade en polispatrull över en mindre lastbil i Åstorp. Polis beslutade att stoppa bilen för rutinkontroll.
– Chauffören ville inte stanna. Det blev ett kortare förföljande innan två personer sprang till skogs, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.
Polis sökte av skogspartiet med både hundpatrull och värmekamera. Eftersom sökområdet ligger nära tågräls, stoppades tågtrafiken en period.
En misstänkt, en myndig tonåring, kunde gripas ganska snart. Den andre man som flydde bilen var vid 07.30 fortfarande på fri fot.
Lastbilen visade sig vara full av choklad.
– Det var Marabou. Bilen var fullastad, säger Evelina Olsson.
– Vi misstänker att lasten är stulen, men vi vet inte varifrån. Vi har ingen brottsplats.
Evelina Olsson menar att godis finns på topplistan över lättomsatt stöldgods från livsmedelshandel. På denna lista finns också kaffe, oxfilé och rakblad.
Den gripne tonåringens inställning till brottsmisstanken är okänd.
Natten till midsommarafton rånades en lastbil i Åstorp på en halv lastpall godis.
2010 stals 120 kartonger mazariner, dammsugare och brownies från en ett lastbilssläp i Åstorp.
Läs också Tre knivbeväpnade män rånade lastbil på godis
Gå till toppen