Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svedala öppnar bygglovs- och tillståndsakut

Kommunen vill göra det lättare att få information om bygg- och miljöfrågor. Därför införs nu drop-in i kommunhuset på onsdagar klockan 16-18 från 4 september.

Svedala kommunhusBild: Mats Amnell
– Vi vet att det kan upplevas krångligt att veta vad man får och inte får när det gäller att bygga om, nytt och till. Onsdagsträffarna är en möjlighet för kommuninvånare och företagare att komma till oss med sina frågor. Ett personligt möte ger ofta ännu mer möjlighet för oss att vägleda på ett enkelt sätt, säger Nina Gilljam som är kommunikationschef i Svedala kommun.
Besökare utlovas ett möte med en handläggare. Någon tidsbokning behövs inte. Däremot uppmanas besökare att ha uppgifter om ärendenummer och fastighet med sig för att underlätta.
– Vi vill ge rådgivning och en hjälp på vägen i alla projekt som kan vara aktuella som bygglovsfrågor och mer miljörelaterade frågor om enskilda avlopp, tillsyn, tillstånd och liknande, säger Nina Gilljam.
Gå till toppen