Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kraftig rökutveckling efter brand i industri

En brand utbröt vid halv fyra-tiden i en industrilokal i hamnen i Landskrona. Enligt polisen brann det i en lastmaskin. Kraftig rök syntes från platsen och räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Bild: Läsarbild
Räddningstjänst från fem stationer ryckte ut till Varvsvägen i Landskrona och deltog i släckningsarbetet.
Larmet om branden kom till SOS vid 15.23. Vid 17.26 skickades ett VMA – viktigt meddelande till allmänheten – ut i området där räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.
– Det är en byggnad på hundra gånger tjugofem meter, det har börjat brinna invändigt, sa Lars Anderberg inre befäl vid Räddningstjänst nordväst, kort efter larmet.
Enligt polisens uppgifter är det en lastmaskin inne i byggnaden som börjat brinna.
Tjock svart rök strömmade ut över Landskronahimmeln och räddningstjänsten kunde inte gå in i byggnaden där det brann som mest. Röken var bland annat klart synlig från Ven.
– Det fanns rasrisk så det hade vi som restriktion att inte gå in, säger Lars Anderberg.
Vid 18.30-tiden meddelade räddningstjänsten att de var klara på platsen.
– Vi kommer ha två personer kvar för efterbevakning, annars håller vi på att avveckla.
Det är oklart vad som är orsaken bakom branden. Enligt Peter Kjällkvist, informatör på Skånepolisen skickades polis till platsen i samband med brandlarmet.
– De har lämnat igen. Vi kommer att upprätta en anmälan, men jag kan inte säga något om brottsrubriceringen. Vi får hålla förhör med personalen på företaget i efterhand.
Inga personer ska ha kommit till skada i samband med branden. Händelsen rubriceras som mordbrand.
Läsarbild på branden tagen från Ven.Bild: Läsarbilder
Gå till toppen