Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Jag vill berätta så mycket som möjligt – på så få ord som möjligt”

Han ger ut böcker i en strid ström, saxar mellan genrer och lånar material från vuxenkultur som hans låg- och mellanstadieläsare inte har en susning om.
Nu är Lundaförfattaren Mårten Melin aktuell med ännu en roman om spöksystrarna, en om vimsiga Bodil, en diktsamling om kärlek och uppbrott, och en skräckbilderbok.

”Jag vill att det ska synas att det är en ny bok och att det är jag som har skrivit den” säger Mårten Melin om sitt författarskap. När han skrev serier för Bamse kunde det hända att han hörde folk läsa sådant han skrivit. ”Det har jag aldrig varit med om med mina egna böcker, men det kanske händer.”Bild: Ingemar D Kristiansen
Han pressar ner kaffet i kannan och betraktar döttrarnas hamsters hjulspringande i buren på golvet i köket. Här i familjens lägenhet i centrala Lund blir Mårten Melins verk till. Sedan debuten 2003 har han gett ut över 80 böcker – på senare år ungefär tio om året.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen