Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kalas för hela familjen på Lund comedy festival

Boksläpp, clownföreställning, gympapass och ”villapop”. När Lund comedy festival firar tio år så får barnens tokigheter stå sida vid sida med finurligt barnförbjudna låtar.

Det var fullsatt i tältet när bandet Verklighetens Folk gick upp på scenen, de flesta var vuxna.Bild: Lars Brundin
Kalaset har pågått under hela festivalen vid sidan av de andra aktiviteterna och flertalet familjer har samlats i och runt tältet vid Lundagård denna lördagseftermiddag.
På scenen står Verklighetens Folk, ett ”villapopband” kallar de sig för. De spelar en låt de kallar ”When mom and dad speaks english", den intar perspektivet av ett förnärmat barn som har knäckt föräldrarnas kod och förstår både ord som ”Candy” och ”Blowjob”.
– Ja, det här är ju en familjens dag, och vi vill även ha något för föräldrarna så vi avslutar med det här. Barnen hänger med i rytmen och vi andra får något att fnissa åt, säger Kajsa Jönsson producent för Lund comedy festival.
Kajsa Jönsson, producent för Lund comedy festival.Bild: Lars Brundin
Klockan är strax innan två och antalet barn kring evenemangstältet börjar tunnas ut. Förmiddagen har bjudit på en föreställning med clowner som till vardags besöker barn som ligger på sjukhus och innan dess var det bokrelease av en barnbok.
– När det var boksignering, bjöd vi på kanelbullar, det gick åt hundra stycken så även om föräldrarna tog en del av dessa så var det många barn här. Clownerna lockade rejält, då var det nog ännu fler, säger Kajsa Jönsson.

Vad är humor för dig?

Vi frågade några av de yngre besökarna i Lundagård.
”För mig är humor roliga miner, speciellt monsteransikten”, säger Bella Waser som är 8 år.Bild: Lars Brundin
”Jag gillar roliga clowner, inte de läskiga”, säger Wilma Pålsson, 6 år.Bild: Lars Brundin
”Jag gillar att driva med vuxna och låtsas att jag är någon annanstans”, säger 5-åriga Ingrid Möncke.Bild: Lars Brundin
”Jag var här igår och såg en föreställning om att vara 42 år, den var rolig. Min mamma har humor men hon försöker inte vara rolig”, säger Axel Carlsson, 8 år.Bild: Lars Brundin
Gå till toppen