Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF krossade Kalmar - och mål på straff

Malmö FF fick en tacksam resa i det allsvenska mötet med Kalmar. Ledningsmål redan efter tre minuter – och utvisning på hemmaspelaren Romario redan efter åtta.
Till slut vann MFF med 5–0 efter att ha dominerat matchen totalt.

Markus Rosenberg gjorde två mål mot Kalmar - ett på straff!Bild: SUVAD MRKONJIC
MFF tog kommandot direkt i matchen som spelades i 25-gradig värme på Guldfågeln arenas ganska torviga gräsmatta, som dessutom släppte väldigt lätt.
Arnor Traustason slog en boll ut på Sören Rieks redan i tredje minuten - MFF hade mycket anfall på den kanten - och han avancerade in mot mitten och slog sitt patenterade skruvade skott i bortre burgaveln och MFF hade ledningen.
I åttonde minuten for Romario in med dobbarna före och båda fötterna i Felix Beijmo och domaren Mohammed Al Hakim tvekade inte utan tog upp det röda kortet direkt.
MFF dominerade halvleken fullständigt och Oscar Lewicki och Arnor Traustason hade fräsande skott strax utanför.
Men 2-0 skulle komma det också. Efter 32 minuter bröt Fouad Bachirou på mitten, såg en helt fri Markus Rosenberg i mitten. MFF-kaptenen skickade in 2-0 utan chans för Lucas Hägg Johansson,
I andra halvleks inledning var man beredd att notera 3–0 efter ett jätteskott från Fouad Bachirou, men Hägg räddade
Målet skulle komma ändå väldigt snabbt.Och på det absolut mest oväntade sättet.
Fem minuter in på andra sköt Markus Rosenberg ett tungt skott, som stoopades med handen av Fidian Aliti. Domare Al Hakim pekade på straffpunkten.
Överraskande nog klev Rosenberg fram själv igen. Och på sitt tredje försök i allsvenskan i år och MFF:s sjunde skickade han in 3-0, varpå klacken började sjunga "Ja, vi kan göra mål på straff".
Och det fortsatte att rinna på. Efter en kort Kalmarpress flyttade MFF upp. Arnor Traustason fick bollen i Rieks-läge till vänster utanför straffområdet. Och skickade iväg ett perfekt skott in i krysset och det var 4–0 till MFF.
Efter 65 minuter ersatte Jo Inge Berget och Guillermo Molins Felix Beijmo respektive Marcus Antonsson.
Det tog drygt tio minuter innan Berget också placerat sig i målprotkollet, genom att efter ett anfall där bollen gått som på ett snöre skicka in 5–0.
Gå till toppen