Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Planenlig trepoängare för MFF i Kalmar

Kalmar FF blev en enkel match för Malmö FF som kunde lämna Guldfågeln arena med tre poäng i bagaget. Vägen fram till segern blev mycket lättare sedan Kalmars Romario fått ett rött kort direkt redan i den nionde minuten. Och efter sex raka straffmissar lyckades bortalaget faktiskt göra mål från elva meter.

Markus Rosenberg jublar efter sitt 3-0-mål mot Kalmar.Bild: SUVAD MRKONJIC
Malmö FF fick en drömstart på matchen när Sören Rieks bröt in i banan redan i den tredje matchminuten och satte bollen bakom en chanslös Kalmar-målvakt.
När sedan Kalmars Romario fick rött kort direkt, efter en våldsam tackling på Eric Larsson i den nionde minuten, blev det en rejäl uppförsbacke för Kalmar.
MFF kunde med hjälp av det numerära överläget dominera spelet fullständigt och Markus Rosenberg ökade på till 2-0 sedan han blivit frispelad mitt framför målvakten. Han kunde ohotad enkelt lägga in bollen till höger om målvakten.
MFF-dominansen fortsatte i andra halvlek. Malmö FF fick en straff i den 52:a minuten efter hands på en Kalmarspelare. Och efter sex raka missar från elva meter för de himmelsblå lyckades Markus Rosenberg, som själv missat två av de sex straffarna, sätta 3-0 till höger om målvakten. Detta trots att han halkade till i skottögonblicket och ramlade omkull.
I den 60:e minuten skruvade Arnar Traustason snyggt in 4-0 till MFF.
Inhopparen Jo Inge Berget gjorde sedan sitt första allsvenska mål för säsongen när han snyggt framspelad av Eric Larsson petade in 5-0 som också blev slutresultatet.
Gå till toppen