Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polisen larmad om pistolbeväpnad man

Polisen larmades om att en person med vad som såg ut som ett vapen befann sig på pågatågsstationen i Kävlinge under söndagskvällen. Föremålet visade sig vara en kolsyrepistol och mannen är gripen för vapenbrott.

Polisen larmades klockan 21.32.
– Det var en civil uppringare som ringde, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
När polisen kom dit fanns mannen kvar på platsen och höll föremålet i handen. Poliserna närmade sig mannen och ropade till honom.
– De uppmanade honom att lägga sig på marken och lägga ifrån sig föremålet. Efter upprepade uppmaningar från poliserna så gjorde han det, säger Peter Kjällkvist.
Mannen försågs med handfängsel. Föremålet undersöktes och det visade sig vara en kolsyrepistol och inget krutvapen. Mannen är misstänkt för vapenbrott.
En kolsyrepistol är inte licenspliktig, men omfattas av vapenlagen. Det innebär bland annat att de bara ”får medföras på allmän plats endast om (...) det (...) med hänsyn till vapnets art, syftet med innehavet och övriga omständigheter är att anse som befogat”.
Gå till toppen