Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Doro köper brittiskt bolag

Malmöbaserade Doro köper det brittiska telecareföretaget Invicta Telecare från Clarion Housing Group. Köpeskillingen är 60 miljoner kronor.

Carl-Johan Zetterberg Boudrie är vd och koncernchef för Malmöbaserade Doro.
I juni förra året förvärvade Doro det brittiska telecareföretaget Welbeing med cirka 80 000 anslutningar. Tillsammans med Malmöbolagets senaste affär kommer Doro sammanlagt hantera cirka 200 000 anslutna trygghetslarm i Storbritannien. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Storbritannien anses vara den största telecaremarknaden i Europa med uppskattningsvis 1,8 miljoner anslutna trygghetslarm, av vilka 95 procent består av analoga anslutningar.
– Förvärvet stärker vårt erbjudande och underlättar övergången mot en digital teknik i Storbritannien, skriver Doros vd och koncernchef Carl-Johan Zetterberg Boudrie i en kommentar.
I fjol omsatte Invicta Telecare 6,3 miljoner pund, motsvarande cirka 77 miljoner kronor. Förvärvet konsolideras i Doro från och med 1 september och förväntas ha en försumbar effekt på vinst per aktie för 2019 inklusive transaktionskostnader.
– För Doro är det ett naturligt steg att öka vår närvaro genom att förvärva ytterligare ett väletablerat telecareföretag på en av Europas största marknader. Detta ligger helt i linje med vår strategi att växa vår affär inom välfärdsteknologi och öka våra tjänsteintäkter, kommenterar Carl-Johan Zetterberg Boudrie.
Läs också Skånskt Hongkongföretag belägger personalen med munkavle
Gå till toppen