Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppdrag granskning frias och fälls för metoo-program

Uppdrag granskning både frias och fälls av Granskningsnämnden för ett program i våras om ett mycket uppmärksammat metoo-fall. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
SVT:s Uppdrag granskning både frias och fälls av Granskningsnämnden för ett program i våras om ett mycket uppmärksammat metoo-fall.
Programmet, som sändes den 30 maj, tog upp fallet med journalisten Fredrik Virtanen som anklagats för våldtäkt och namngivits i sociala medier av kolumnisten och debattören Cissi Wallin.
Cissi Wallin och flera andra personer anmälde programmet.
Nu fäller Granskningsnämnden programmet och anser att det var ett intrång i Cissi Wallins privatliv när explicita uppgifter från hennes polisanmälan och den nerlagda förundersökningen förekom i programmet, skriver nämnden i ett pressmeddelande.
Däremot frias Uppdrag granskning i frågan om opartiskhet och saklighet. Tre ledamöter i Granskningsnämnden var skiljaktiga och ville fria programmet i sin helhet.
Cissi Wallin har åtalats för grovt förtal av Fredrik Virtanen. Han har blivit anklagad för att ha våldtagit henne 2006. Virtanen har hela tiden nekat till anklagelserna. Fallet har utretts av polis och lades ned för flera år sedan.
Gå till toppen