Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF bekräftar – Strandberg till Saudi: ”Bra för alla parter”

I slutet av förra veckan kom uppgifter att MFF-spelaren Carlos Strandberg lånas ut till Al-Hazem i Saudiarabien. Nu bekräftar MFF lånet.
– Carlos uttryckte själv intresse för att ta det här steget och därefter har vi nått en lösning som känns bra för alla parter, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Örebros Daniel Björnkvist, Carlos Strandberg och Nordin Gerzic efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och AFC Eskilstuna den 31 augusti 2019 i Örebro.Bild: JOHAN BERNSTRÖM
Carlos Strandberg kom till Malmö FF från Club Brugge sommaren 2017, men hade svårt att ta en ordinarie anfallsplats. Inför årets säsong lånades han ut till allsvenska konkurrenten Örebro och där har det blivit succé. Han gjorde 11 mål på 20 matcher och ligger på en andra plats i skytteligan.
Nu lånas alltså Strandberg ut till Al-Hazem och låneavtalet gäller fram till och med 30 juni. Den saudiska klubben har också en köpoption på Strandberg.
– Carlos har haft en lyckad period i Örebro där han har visat sina förmågor på ett bra sätt. Förhoppningsvis kan han fortsätta på den inslagna vägen i Saudiarabien. Carlos uttryckte själv intresse för att ta det här steget och därefter har vi nått en lösning som känns bra för alla parter, säger MFF:s Daniel Andersson.
Al-Hazem bildades 1957 och kommer från staden Ar Rass, cirka 40 mil väster om huvudstaden Riyadh. De ligger efter två spelade omgångar på nionde plats i saudiska högstaligan Pro League.
Carlos Strandberg var inte med i Örebros trupp i segermatchen mot Eskilstuna i lördags.
Läs också Carlos Strandberg lånas ut till Saudiarabien
Gå till toppen