Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisstationen i Dalby stängs

Under sommaren har polisstationen i Dalby varit stängd och så förblir det. "Ingen panik", enligt polischefen.

Polisen har blivit uppsagd från kontraktet på lokalen, men enligt polischef Patrik Isacsson påverkar det inte polisens närvaro i de östra kommundelarna.
– I det korta perspektivet är det ingen panik. Det kommer så få besökare och det påverkar inte vår bemanning i kommunens östra delar.
Polisstationen i Dalby har varit hotad länge.
– Vi funderar över hur vi jobbar bäst. Det kanske slutar med att vi ska ha ett kontor, eller kanske ett mobilt kontor, eller inget alls. Vi vet inte än, säger Patrik Isacsson.
Kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg (L) vill ha kvar polisstationen i Dalby.
– Det är viktigt med polisnärvaro i de östra kommundelarna och att de befinner sig fysiskt på plats i Dalby, så vi vill göra vad vi kan för att underlätta att hitta andra lokaler, till exempel Allaktivitetshuset.
Vikten av god lokalkännedom ska inte underskattas, enligt Philip Sandberg.
– Med ett brett nätverk i hela byn blir det en helt annan effekt än att man kör ut ifrån Lund. Jag tror att det är viktigt att det finns en bas som polisen utgår från i de östra kommundelarna.
Vill du ha tillbaka närpoliserna?
– Det har varit en olycklig utveckling det senaste decenniet när man gått från närpolis till mer centraliserad polis.
Enligt Patrik Isacsson är digitaliseringen ett av skälen till att stations stängs.
– Man behöver inte längre besöka polisstationen för tillstånd och annat.
Stationen i Dalby har på senare år bemannats av en polis.
– När vi hade våra gamla närpoliser hade vi en bra lokal närvaro. Det skulle vi kanske kunna nå tillbaka till men vi jobbar inte riktigt så inom polisen just nu, säger Patrik Isacsson.
Kan det bli ny polisstation i Dalby?
– Vi kanske hittar en annan lokal, vi håller det öppet.
Kan Allaktivitetshuset vara en lösning?
– Vi vill inte låsa oss, utan tar möjligheten att se över syfte och behov. Allaktivitetshuset kan absolut vara en bra lösning.
Gå till toppen