Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barnen gör intåg på Malmö Dockteater

När Malmö Dockteater tar sig an Tjechovs ”Måsen” är det inte med dockor, utan med skådespelande barn. Vad händer när barnen spelar vuxna som ifrågasätter den bortskämda yngre generationen, samtidigt som klimatproblemen gör de ungas framtid högst oviss?

Linn Blomé, Oskar Stellinger och Lovisa Finné spelar några av huvudrollerna i "Måsen" och var alla med i det tidigare Månteatern-projektet. När de fick frågan om de ville vara med i ”Måsen” tackade alla ja. ”De har pluggat in hela ’Måsen’-manuset under sommarlovet och jag försöker lära ut allt jag kan om skådespeleri. Jag känner en sådan enorm tacksamhet mot dem. Om de vill fortsätta med teater framöver känner jag en skyldighet att ställa upp. Man kan ju inte bara säga ’hej då’.Bild: Lars Brundin
För tio år sedan hade Erik Holmström inte startat hyllade Malmö Dockteater. Då satt han i en publik och såg en pjäs med skådespelande barn. En idé föddes.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen