Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bendtner till FCK: ”Känns större än vad jag drömt om”

Den danske skandalspelaren Nicklas Bendtner återvänder till dansk fotboll och kommer under hösten att ställas mot Malmö FF i Europa League.
– Det här känns större än vad jag har drömt om, skriver Bendtner på Instagram.

Nicklas Bendtner i Rosenborgs tröja i april.Bild: JON OLAV NESVOLD
Nicklas Bendtner var supertalangen som lämnade Danmark som sextonåring. Han lämnade KB 2005 för storlaget Arsenal och var Londonlagets spelare fram till 2014 även om under en del säsonger som Arsenalspelare lånades ut till Birmingham, Sunderland och Juventus.
De senaste säsongerna har han spelat för Wolfsburg, Nottingham Forest och närmast kommer Bendtner från norska Rosenborg.
”När jag som 16-åring flyttade hemifrån var det mycket jag inte visste. Men jag visste i alla fall att jag en vacker dag ville återvända till KB och FC Köpenhamn. Femton år senare kan jag ärligt säga att det känns ännu större än vad jag drömt om”, skriver Bendtner på Instagram.
Nicklas Bendtner har gjort 79 A-landskamper för Danmark och har nu alltså skrivit kontrakt 2019 ut med FC Köpenhamn. Den danska stjärnanfallaren har haft problem med skador under karriären och han har också blivit känd för alla sina skandaler utanför fotbollsplanen. I november 2018 dömdes han till böter och 50 dagars fängelse efter att ha misshandlat en taxichaufför i Köpenhamn.
31-årige Bendtner har haft en lång fotbollskarriär, men han är inte mätt.
”Jag vet att fått en speciell chans och jag ska göra allt i min makt för att ta den under de närmaste fyra månaderna...Jag är över huvudtaget inte trött på fotboll. Jag är hungrig och motiverad som aldrig förr.”, skriver Bendtner på Instagram.
Malmö FF möter FC Köpenhamn i Europa League. Den 3 oktober möts lagen i Malmö i den andra omgången och den 12 december spelas sista gruppspelsmatchen mellan lagen i Köpenhamn.
Läs också Skandalmannen: Bendtners tio största snedsteg
Gå till toppen