Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bring Frigos lager flyttar från Staffanstorp

Sedan 70-talet har logistikföretaget funnits i Staffanstorp. Nu flyttar lagerverksamheten istället till Helsingborg, där de 18 anställda erbjuds ny placering.

Bring Frigo vill i högre grad koncentrera verksamheten till Helsingborg.Bild: Bring Frigo
Egentligen skulle det nuvarande hyreskontraktet gå ut 2024. Men Bring Frigo har löst ut avtalet i förtid: redan i slutet på nästa år är planen att lagerverksamheten lämnar Staffanstorp.
Anledningen är att företaget i högre grad vill koncentrera verksamheten till Helsingborg, där man håller på att expandera, och bland annat bygger en ny terminal.
Tidigare har företagets verksamhet i Eslöv flyttat till Helsingborg, och nu är det alltså dags för delar av verksamheten i Staffanstorp att göra detsamma.
– Vi är i en process där vi försöker växla ut lite äldre fastigheter, kombinerat med att vi bygger nya lager, säger VD Peter Haveneth.
– Det här är ett sätt att modernisera vår lagerstruktur.
Samtliga 18 som jobbar på lagret i Staffanstorp får flytta med till Helsingborg om de vill.
– I den mån det finns personer som inte vill flytta med så för vi samtal med andra aktörer i regionen som expanderar inom samma områden, så att vi i så fall kan hjälpa dem med andra möjligheter, säger Peter Haveneth.
Förra veckan blev de anställda informerade.
Hur var reaktionerna?
– Blandade. Vi har ju flera anställda som har varit i Staffanstorp i väldigt många år. Det fanns de som tyckte att det var ganska naturligt och det fanns de som inte gav uttryck för någon större reaktion. Och så fanns det de som reagerade väldigt negativt, eftersom man har jobbat där väldigt länge.
Kvar i Staffanstorp blir kontoret för internationell logistik, som har sju anställda.
Gå till toppen