Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HK Malmö föll i premiären: "En bra fingervisning"

Ystads IF kunde avväpna ett skadedrabbat HK Malmö och vända matchen i den andra halvleken. – Det här gav en bra fingervisning till på söndag om vi vill ta oss vidare, sa HK Malmötränaren Stian Tönnesen efter förlusten i premiären.

Viktor Östlunds skott hamnade i täcket hos Ystads Lasse Balstad.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Handbollsligan
HK Malmö-Ystads IF 21-25 (13-10)
Det blev en tung premiär för HK Malmö.
Till Skånederbyt mot Ystad kom laget till spel utan fyra viktiga spelare: nyförvärven Filip Berentsen, Daniel Ekman och Anton Hellberg samt linjespelaren Mattias Kvick.
Efteråt kunde man summera en intressant första halvlek och en platt avslutning på matchen.
– I den första halvleken kommer vi ut med fart och en självklarhet och bra intensitet bakåt, men i andra blir vi avvaktande och agerar inte med samma pondus och självklarhet, konstaterade nye lagkaptenen Fredrik Lindahl.
Nyförvärven Viktor Östlund och Oscar Jensen var klart bidragande till att laget som mest var uppe i en femmålsledning i första halvlek och gick till pausvila med 13-10.
– Vi skulle absolut haft ledning med minst fem mål i paus. Lägen till det hade vi definitivt, sa Stian Tönnesen som sedan fick se sju minuter utan Malmömål i andra halvlek.
Viktor Östlunds målskytte gick i stå och Oscar Jensen hade inte samma hjälp av försvaret.
Istället kunde veteranerna i YIF kliva fram. Kim Andersson fick önskat utrymme för att briljera och Anders Persson i kunde enkelt plocka desperata skott från Malmöspelarna.
– I andra halvleken släppte vi in 15 mål och det är för mycket. Jag tyckte att vi blev för defensiva på Kim Andersson och lät honom få komma in och skjuta och göra sina långa inspel. Det tillät vi inte honom att göra i den första halvleken, sa Stian Tönnesen som efter matchen skiftar fokus till Europaspelet i Moskva i helgen.
– Idag förlorade vi den andra halvleken med sju mål. Då kan det lätt bli både åtta eller nio över 60 minuter, sa Stian Tönnesen som krävde en uppryckning av laget med hänvisning till söndagens retur mot Spartak Moskva där HK Malmö vann första mötet med åtta måls marginal.
Tre Malmöspelare saknades på grund av huvudskador medan nye mittnian Daniel Ekman besvärats av en krånglande vad. Till matchen på söndag hoppas målvakten Anton Hellberg vara tillbaka i spel.
Gå till toppen