Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kafé och fri wifi ska locka fler Vellingebor resa kollektivt

Ett varmt väntrum med fri wifi, toaletter och kafé. Det väntar pendlarna på Vellinge ängar när nya resecentrum står klart i sommar. På måndagen var det byggstart.

Innanför bullervallen mot motorvägen byggs Vellinge resecentrum med ett varmt väntrum som ska vara öppet dygnet runt.Bild: Tengbom arkitekter
Efter kraftig försening byggs Vellinges busshållplats vid östra sidan av motorvägen äntligen om. På måndagen började huset, själva resecentrum, byggas. I det 200 kvadratmeter stora huset ska det bli väntrum, toaletter och kafé.
Väntrummet kommer att vara uppvärmt och ha bänkar, fri wifi från Skånetrafiken, laddningsmöjligheter och biljettautomat. Det ska vara öppet dygnet runt.
– Förhoppningen är att flera ska välja att resa kollektivt när man kan ta en kopp kaffe, koppla upp sig på wifi och sitta och jobba i väntan på bussen, säger Robert Seremet, projektledare Vellinge kommun.
"Man kommer att kunna koppla upp sig på wifi och sitta och jobba i väntan på bussen", säger Robert Seremet, projektledare Vellinge kommun.Bild: Foto: Privat
Vem som ska driva kaféet är ännu inte klart, men förhoppningen är att man ska kunna köpa båda kaffe och enklare rätter.
Resecentrum ska ligga vid nuvarande hållplats Vellinge ängar, där bullervallen nu har en öppning. För att skärma av bullret här blir det en bullerskärm i genomskinlig plast, sex meter hög och 80 meter lång.
För att motverka buller från motorvägen blir det en bullerskärm i genomskinlig plast, sex meter hög och 80 meter lång.Bild: Vellinge kommun
– Att få det tätt mellan skärmen och huset är den största utmaningen i projektet. Det är viktigt för det ska byggas bostadshus i närheten, säger han.
Cykelgarage där man kan låsa in sin cykel och även pendlarparkering med laddstolpar för elbilar är redan färdiga. Det kommer även att bli en lekyta utanför huset.
Allt ska stå klart innan sommaren.
Gå till toppen