Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Samhällstjänst för ung kvinnomisshandlare

Nittonåringen sökte upp, förföljde, slog och sparkade sin tidigare flickvän. Nu har han dömts till samhällstjänst och att betala skadestånd till sitt offer.

19-åringen dömdes i Lunds tingsrätt.Bild: Sandra Henningsson
Brotten begicks i april i år i och utanför en skola i Staffanstorp. Den sextonåriga flickan befann sig i ett grupprum med två kompisar när den tidigare pojkvännen kom in och ville prata med henne.
De gick ut ur rummet. Efter ordväxling fick flickan ta emot ett slag mot huvudet. Hon flydde då ut från skolan.
Nittonåringen följde efter, hann ikapp och delade ut nya slag. Flickan försökte åter komma undan men den före detta pojkvännen följde efter och slog igen. Flickan hamnade då på marken och fick där ta emot sparkar mot kroppen.
Efter misshandeln skickade nittonåringen hotfulla meddelanden på hennes telefon där han bland annat hotade att döda henne.
Han greps kort efteråt av polisen och har nu av Lunds tingsrätt dömts till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst för misshandel och olaga hot samt att betala 22 500 kronor i skadestånd till sitt offer.
Under rättegången hävdade han hela tiden att det var flickan som varit aggressiv och att han själv bara försvarat sig.
Nittonåringen är tidigare dömd för misshandel, ofredande, rattfylleri, hot mot tjänsteman och skadegörelse.
Gå till toppen