Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

19-åringen släpps ur häktet

Åklagaren häver häktningen av den 19-årige man som varit skäligen misstänkt för inblandning i mordet på Karolin Hakim på Sergels väg i Malmö.

Mannen var häktad på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt. Tingsrätten häktade honom för en vecka sedan och utredde om brottsmisstankarna kunde nå upp till sannolika skäl, den högre misstankegraden.
– För att kunna begära honom häktad på sannolika skäl måste misstankarna mot honom stärkas och det har utredningen inte kunnat visa. Han ska alltså släppas fri, säger vice chefsåklagare Anna Palmqvist i ett pressmeddelande.
19-åringen är fortfarande aktuell i utredningen, som nu fortsätter med bland annat tekniska undersökningar och förhör.
Han skrevs några dagar före mordet som ägare till bilen som påträffades utbrunnen på Stadiongatan efter skottlossningen. Han häktades misstänkt för medhjälp till mord, medhjälp till mordförsök och grovt vapenbrott.
19-åringen har hela tiden nekat till anklagelserna. Han har alibi för tidpunkten för dådet eftersom han själv befann sig i rätten åtalad för grovt narkotikabrott i Helsingborg.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen