Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dagligvaror lyfte fysisk handel i Skåne

Detaljhandeln i Skåne län omsatte 84,9 miljarder kronor förra året. Det är en ökning med en procent jämfört med föregående år. Det visar Handelns utredningsinstituts (HUI) senaste kartläggning av handeln i Sveriges kommuner och län.

Bild: Bengt Arvidson
Det fysiska butikshandeln i Sverige omsatte 674 miljarder kronor under 2018. Av den summan stod Skåne för 84,9 miljarder kronor. Dagligvaruhandeln stod under året för all tillväxt, medan sällanköpsvaruhandeln stod still.
Störst omsättning i detaljhandeln i Skåne hade Malmö med 25,3 miljarder kronor, följt av Helsingborg med 11,6 miljarder kronor och Lund med 7,6 miljarder kronor. Starkast utveckling i detaljhandeln hade Perstorp med en tillväxt på sex procent.
I dagsläget står den fysiska butikshandeln för 90 procent av den totala detaljhandelsomsättningen i Sverige medan e-handeln står för 10 procent. E-handeln förväntas fortsatt stå för en stor del av tillväxten i detaljhandeln, särskilt när det gäller sällanköpsvaror.
Gå till toppen