Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Kul att folk tar tåget – nu behövs fler vagnar

Det behövs fler vagnar på Öresundstågen, skriver Eva Cederberg.Bild: Hussein El-alawi
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Med tanke på vår klimatkris är det både roligt och hoppfullt att se att så många väljer kollektivt resande. Dessvärre matchar Skånetrafiken inte upp med antal vagnar. Det har varit alltför många gånger som det inte erbjudits sittplatser på Öresundståget Lund central-Ängelholms station, pendlartider.
Jag tycker inte man har gjort rätt som tagit bort tysta kupéer till förmån för första klass. Det är ofta som det är glest med resenärer i första klass medan passagerarna får stå i gångarna och trängas på tåget i övrigt. Om man nu ska ha första klass borde man tillsätta extra vagnar, inte ta av befintliga.
Det behövs tysta kupéer i takt med att fler passagerare med olika behov, äldre och yngre, introverta och extroverta, teknikpigga och tekniktrötta väljer att resa kollektivt.
Men, som sagt, en mycket positiv utveckling med ett ökat kollektivt resande. Nu behöver Skånetrafiken ta ett klimatansvar och möta upp med fler vagnar och ett välkomnande resande.
Eva Cederberg Miljövärnare och pendlare
Gå till toppen