Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen utreder skottlossning i Landskrona

Vid halv tolv på onsdagskvällen larmades polisen om höga smällar i Silvergården i Landskrona. "Hittat hylsor på platsen."

Poliser med dragna vapen vid platsen för skottlossningen.Bild: André Tajti / Top News
Vid 23.30-tiden under onsdagskvällen fick polisen larm om att ett halvdussin smällar hörts i området Silvergården.
– Flera uppringare hade hört höga smällar och vi är på plats med flera patruller, säger Patric Fors, presstalesperson på polisens ledningscentral, kort efter larmet.
Polisen ryckte ut med flera patruller, och kunde snart konstatera att man hade att göra med en skottlossning.
– Kortfattat så har vi hittat hylsor på platsen som bekräftar att en skottlossning ägt rum, säger Magnus Lefèvre, regionvakthavande polisbefäl.
Polisen spärrade av ett större område i anslutning till en parkeringsplats, och vid 00.40-tiden under natten hade tekniker påbörjat en teknisk undersökning av brottsplatsen.
– Vi har gjort en del fynd, och vi har haft vapenhund där och sökt av området. Klockan 03.30 var teknikerna färdiga och avspärrningarna hävdes, säger Magnus Lefèvre.
Polisen utreder ärendet som mordförsök, men hade tidigt på torsdagsmorgonen ingen målsägare.
– Vi har ju gjort fynd på platsen och har hållit förhör med vissa personer, men vad eller vem målet skulle vara vet vi inte ännu. Vi har gjort kontroller på närliggande sjukhus men har inte fått någon information om att det skulle finnas någon skadad där, säger Magnus Lefèvre.
Bild: André Tajti / Top News
Bild: André Tajti / Top News
Gå till toppen