Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Släktforskardagarna lockade 4 700 besökare

Det blev succé när släktforskarna samlades i Borås för två dagars jakt på rötterna.

Det var stor trängsel bland montrarna under Släktforskardagarna i Borås den 24-25 augusti.. Här är ett av företagen som lockade besökare under de två dagarna.Bild: Roland Classon
Nu har arrangörerna summerat Släktforskardagarna, som arrangerades i Borås den 24-25 augusti. Det blev två mycket lyckade dagar.
– Det kom 4 700 besökare och det är en siffra vi är oerhört nöjda med och det är drygt tusen fler besökare än 2018 när Släktforskardagarna hölls i Växjö, säger Lars Tengling, ordförande i Borås Släktforskare.
Evenemanget, som är årligen återkommande, hölls i Borås Kongress. Här kunde släktforskarna botanisera bland 65 utställningsmontrar och 30 föreläsningar. Totalt var det 152 funktionärer som guidade besökarna.
– Det har varit mycket jobb, men otroligt kul och väldigt lyckat. Till och med vädret var bra. Lördagen har oftast högst publiksiffror på Släktforskardagarna och förmiddagen blev verkligen ett eldprov för Borås Kongress och vår organisation, men allt flöt på bra även om det stundtals blev en del köbildning till föreläsningar, säger Lars Tengling.
Lars Tengling, ordförande i Borås Släktforskare.Bild: Roland Classon
Bland annat kunde Sveriges Släktforskarförbund presentera fyra nya böcker: Släktforska utanför Norden (Thomas Fürth), Släktforska i städer (Bo Lindwall och Claes Westling), Från DNA-test till släktträd (Peter Sjölund) och Kom igång med din släktforskning (Eva Johansson).
Släktforskardagarna arrangerades av Borås Släktforskare på uppdrag av Sveriges Släktforskarförbund och i samarbete med Borås stad.
– Jag är väldigt nöjd med att så många besökte Borås. Släktforskardagarna är extra spännande eftersom hela arrangemanget rör sig någonstans i gränslandet mellan ett evenemang och ett möte. Det är också i särklass den hittills största händelsen i vårt nya möteshus Borås och jag har faktiskt lärt mig ett och annat om släktforskning också, säger Anna Lilja, projektledare Borås Convention Bureau.
I samband med Släktforskardagarna höll även Släktforskarförbundet sin riksstämma. Ordförande i förbundet sedan 2014 är Erland Ringborg, Stockholm.
Nästa år arrangeras Släktforskardagarna i Skövde.
Gå till toppen