Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Subchamber Ensmble ger ut sitt debutverk

Den klassiska musiker-agenturen blev en ensemble som nu ger ut sin första platta. ”Det är en speciell sorts musiker som gillar att inte ha noter och tycker om att improvisera kring en ton i tjugo minuter”, säger Malmökollektivet Subchamber Ensmbles Nathan Larson.

Delar av Subchamber Ensmble under en konsert förra året: Nathan Larson, Gerda Holmqvist, Viktor Auregård och Elina Nygren.Bild: Camilla Rehnstrand
Det är lite mer än ett år sedan Gerda Holmqvist och Nathan Larson tillsammans startade musikkollektivet Subchamber Ensmble i Malmö. Gerda Holmqvist var cellist i Vindla String Quartet som spelat med nästan hela Malmös musikliv. Nathan Larson var välkänd amerikansk indiemusiker i band som Shudder to Think, har spelat med frun Nina Persson i A Camp och är idag en hyllad filmkompositör.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen