Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Barnen skickas härifrån samtidigt som deras skola har blivit ett tillhåll

Om det nu ska byggas en ny skola i Sege Park, ska vi då behöva vänta i tre till fyra år och höra krossade rutor och se hur skolan blir ett allmänt tillhåll? Den frågan riktar Ulf Pedersen till Malmö stad, som svarar.Bild: Mårten Svemark
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Jag undrar hur länge som Segevångsskolan skall ligga som en relik ifrån svunna tider?
Idag ligger denna skola som ett tillhåll för vissa element som tycker det är roligt att krossa skolans rutor och smälla en massa raketer. Här skrivs ibland annat i Sydsvenskan om alla skolor som är renoverade och nybyggda i Malmö men inte ett ljud om vad som händer med Segevångsskolan.
Här ska barn från detta barnrika område behöva slussas till Kirsebergsskolan eller Rönnen med farliga vägar och övergångar. Malmö stad har som vanligt slirat med beslut om rivning eller renovering.
Ett staket är nu uppsatt runt skolan, men detta har någon nu forcerat så där är fullt öppet. Och mot Lundavägen är det fullt öppet för glaskrossning. Hur tänker ni? Hur svårt skall det vara att ta ett beslut?
Om det nu ska byggas en ny skola i Sege Park, ska vi då behöva vänta i tre till fyra år och höra krossade rutor och se hur skolan blir ett allmänt tillhåll?
För en gångs skull, Malmö stad, kom till ett beslut. Dra inte detta i långbänk.
Ulf Pedersen
Svar:
Vi håller med om att det är en olycklig situation när byggnader står tomma och det är alltid tråkigt när lokaler utsätts för skadegörelse på det här viset.
Från och med första augusti är delar av Segevångsskolan tillfälligt uthyrd till andra kommunala verksamheter. Vi tror och hoppas att skadegörelsen kommer att minska påtagligt när det kommer in verksamhet i lokalerna igen.
Det är ännu inte klart vad som ska göras på platsen. Det beror på vilka behov Malmö stad har av lokaler i området framöver. Vi följer ständigt befolkningsutvecklingen i staden och anpassar planeringen av nya skolor efter det. Prognoserna visar att det i nuläget inte behövs en ny skola i området. Planerna kan dock komma att ändras allt eftersom behovet och stadsplaneringen ändras.
Jenny Groothuis Sektionschef fastighetsområde grundskola och stadsfastigheter
Nedim Buric Enhetschef vid grundskoleförvaltningens enhet för lokalplanering
Gå till toppen