Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De är årets företagare i Skåne

Eva och Kenneth Bendroth bakom familjeföretaget Munkagrodden är Årets företagare i Skåne 2019. Priset delades ut av Företagarna på fredagskvällen.

Eva och Kenneth Bendroth driver Munkagrodden.Bild: Foto: Privat
Munkagrodden började som ett experiment för 25 år sedan. Under åren har verksamheten utvecklats till ett företag som idag levererar groddar till de flesta större butikskedjor, restauranger och caféer i Sverige. Produktionen sker i Munka Ljungby utanför Ängelholm.
Juryns motivering: ”driver ett traditionellt bolag och har utvecklat både omsättning och sin nisch. I sitt gebit är man idag störst i Sverige genom god och stadig tillväxt av såväl räkenskaperna som produkten. Först växte det på firman och genom den senaste innovationen kan vem som helst skapa tillväxt hemma i köket – bara vattna så tittar groddarna upp”.
– Vi är väldigt stolta över den fina titeln. Vi är också väldigt stolta över att vi har kunnat höja kvaliteten på våra produkter, och för att vi har kunnat anställa fler medarbetare, säger paret Bendroth.
I och med den regionala vinsten får de representera Skåne i den nationella Årets företagargalan i Stockholm.
Gå till toppen