Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norska och danska stjärnor till Grandjazzen

Arild Andersen, Iris Gold, Kira Martini och Cæcilie Norby blir några av artisterna på årets Grand soul & jazz.
Den traditionsrika enkvällsfestivalen inträffar som vanligt under allhelgonalördagen, den 2 november.

Sångerskan Iris Gold är inbokad på Grand...Bild: Joshua C Fry
På Grand hotells olika scener kommer man att hitta sju grupper och artister under kvällen.
Den danska sångerskan Iris Gold, som släppte sitt debutalbum tidigare i år, laborerar med soul, hiphop och pop och har spelat på festivaler som Roskilde, holländska Eurosonic och Reeperbahn i Hamburg.
Basisten Arild Andersen kommer med en nyhopsatt kvartett, inklusive den uppmärksammade saxofonisten Marius Neset.
...liksom Arild Andersens grupp med Marius Neset.Bild: Bjørn Nørstegård
Cæcilie Norby, ett av Danmarks största namn, tänker hylla Nancy Wilson musikaliskt. Landsmaninnan Kira Martini och hennes Martinis (som hördes på Mejeriet strax före jul) ligger mera åt äldre blues och jazz.
Svenska Louisiana Avenue är också bekant för Lundapubliken efter att ha satt fart på Lundakarnevalen förra året med sin New Orleans-rotade dansmusik. Violinisten Therese Lien Evenstad kommer med egen kvartett och atmosfär­rik modern jazz, medan nya Ensemble Dimma från Lund/Malmö ska ägnar sig åt vokalkvartettsång under aftonen.
Kira Martini, som stod på Mejeriets scen i december 2018 med sina Martinis inklusive veteranerna Nulle Nykjær och Ole ”Fessor” Lindgren, tar nu åter gruppen till Lund.Bild: Alexander Agrell
Gå till toppen