Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya regler kan få Alonso tillbaka till F1

Om två säsonger kan nya regler göra formel 1 till en jämnare sport. Något som kan locka tillbaka den tvåfaldige mästaren Fernando Alonso till banorna. – 2021 kan saker komma att förändras och det kan kanske vara en bra möjlighet, säger den 38-årige spanjoren i en intervju med Sky Sports F1.

Fernando Alonso. Arkivbild.Bild: Michael Conroy/AP/TT
I dagens formel 1 är det några få stall som befinner sig högt och bekvämt i toppen av näringskedjan. Det rör sig framför allt om Mercedes men också om Ferrari och Red Bull.
Det gjorde att Fernando Alonso, som förra säsongen körde för McLaren, lämnade formel 1.
– Anledningarna till att jag lämnade finns kvar fortfarande i och med att ett stall dominerar och loppen är lite väl förutsägbara, säger han.
Inför säsongen 2021 tittar nu formel 1 på att införa nya regler. Stort fokus ligger på att få det jämnare och F1 och Internationella bilsportförbundet FIA har arbetat fram ett antal målsättningar. Bland annat vill man införa hårdare finansiella regler för att de mer resursstarka stallen inte ska vara för överlägsna gentemot de mindre.
De potentiella förändringarna är något som lockar Fernando Alonso, F1-mästare 2005 och 2006, tillbaka till formel 1-cirkusen.
– Jag tror att vi kan hitta en bra mix och därmed få till ett annorlunda formel 1 än det vi ser nu, säger han.
38-åringen gav inget konkret svar på frågan om han redan nu har kontakt med några stall utan nöjde sig med att kort och gott svara: ”Alltid”.
För Alonso handlar dock den närmaste framtiden om andra åtaganden än formel 1. Bland annat det klassiska Dakar-rallyt i januari.
Tidigare i år ställde han upp i Indy 500 i ett försök att ta en ”Triple Crown” som förutom en Indy 500-vinst innefattar segrar i Monacos F1-lopp (vann 2006 och 2007) samt Le Mans 24-timmars lopp (vann 2018). Däremot missade Alonso i kvalet till årets Indy 500 – med en tusendel.
Gå till toppen