Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Örebrospelare förd till sjukhus efter krock

Danielle Rice (i mitten) i en match mot Piteå tidigare i år. Arkivbild.Bild: Pär Bäckström/TT
Fotbollsmatchen mellan Örebro och Kristianstad i damallsvenskan avbröts efter att Örebros målvakt Danielle Rice krockat med Kristianstads Svava Ros Gudmundsdottir.
Kristianstads anfallare löpte på en djupledsboll i den sjunde minuten samtidigt som Rice rusade ut från målet. Gudmundsdottir sköt först Rice i bröstet för att sedan till synes träffa målvakten i huvudet med sitt ena knä. Rice blev liggande i tjugo minuter innan hon bars ut på bår av sjukvårdspersonal.
Enligt Nerikes Allehanda var målvakten medvetslös i fyra minuter innan hon fördes till sjukhus i ambulans.
– Det är inte bra. Det vi vet just nu är att hon har en kraftig hjärnskakning, att hon fortfarande är delvis okontaktbar, och att hon är inne på röntgen, säger Örebrotränaren Stefan Ärnsved till NA.
Rice har tidigare haft problem med liknande skador.
– Det gör mig väldigt orolig. Hon fick redan när hon kom hit, i första matchen, en whiplashskada. Och hon hade dessutom med sig en väldigt kraftig hjärnskakning från collegespel i USA. Så det här är inte bra, varken för henne eller för oss, men vi får avvakta vidare besked från sjukvården, säger Ärnsved.
Kristianstad vann matchen med 1–0.
Gå till toppen