Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmö horse maraton - häst och vagn över hinder

Ner i vattengrav, runt och genom hinder med häst och vagn. Under fem dagar har Ribersborgsområdet varit centrum för Malmö City Horsedriving, den första tävlingen i staden för internationell sportkörning.

– Det är en dröm som blivit sann. Vi hoppas kunna fortsätta varje år och utvidga tävlingen, säger Ulla Herner, som är tävlingsledare och kommer från Krika Hästsportförening.
– Det är en så bra plats att vara på, för vi når inte bara de som är hästintresserade utan också vanliga Malmöbor.
Vattenhindret var mest dramatiskt av de sex hindren i maratonbanan. Här körs ekipaget av Mats Eriksson.Bild: Hussein El-alawi
Sportkörning beskrivs som ”fälttävlan, fast med häst och vagn”. De deltagande ekipagen, från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland, tävlar under tre dagar i dressyr, maraton och precisionskörning.
Lördagens moment var maraton, med sex tekniska hinder uppbyggda längs med stranden. Mest dramatiskt blev det kring vattenhindret i Parkkanalen, där ekipagens medhjälpare hänger ut för att balansera och snabba på i de tvära svängarna.
I hela tävlingen deltar 65 ekipage, och deltagarna kör med häst eller ponny. Lördagen lockade en hel del åskådare utmed banan och arrangörerna, Krika Hästsportförening och Malmö Civila Ryttareförening, gladdes åt att vädret skärpt till sig rejält efter torsdagens och fredagens blåst och störtskurar.
Ett av de svenska ekipagen i maratonmomentet, med elitkusken Ewa Nowén.Bild: Hussein El-alawi
Vattenhindret i Parkkanalen forceras av ekipage nummer 60, med Anneli Blomberg vid tömmarna.Bild: Hussein El-alawi
Gå till toppen