Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minnesord om Lennart Fritzon

Min gamle vän Lennart Fritzon, Helsingborg, har gått bort vid 93 års ålder. Närmast anhöriga är hustrun Stina, två barn och barnbarn.

Vi började samtidigt på stadens fastighetskontor på sommaren 1956 och höll sedan god kontakt med varandra under alla år.
Lennart växte upp i ett småbrukarhem långt inne i de småländska skogarna. Hans föräldrar tyckte att han borde bli snickare, som var ett bra och säkert yrke. Men Lennart hade vidare ambitioner.
Nästan i smyg läste han till en examen som så kallad Hässleholmsingenjör och några år senare kom han till Helsingborg. Han placerades på byggnadsavdelningen där han snart visade vilken duglig kraft han var. Han blev så småningom chef för avdelningen, men hans karriär fortsatte till stadens husbyggnadschef med ansvar det offentliga byggandet såsom skolor och äldreboenden. Det sista tjänsteåret var han t f fastighetsdirektör.
Lennart var en rak och ärlig person. Han var alltid väl påläst och vann sina uppdragsgivares uppskattning. De olika byggnadsprojekten genomfördes med skicklighet och framgång.
Lennart gifte sig med sin ungdomskärlek Stina. Äktenskapet varade mer än 60 år och Lennart sörjs nu av Stina, två barn och barnbarn.
På fritiden var Lennart en ivrig tennisspelare och var också road av jakt, tidvis som jaktledare. Sin hembygd övergav han aldrig och föräldrahemmet behöll han som fritidshus, tills sonen tog över.
Nu är Lennart borta. Men hans anhöriga och vänner kommer att minnas honom som den gedigna och fina person han var.
Olle Nylund
Gå till toppen