Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Göteborg tappade i guldstriden: ”Ingen rytm”

Chans att gå upp i serieledning. Då föll Göteborg tungt borta mot Eskilstuna United med 1–2 och tappade viktiga poäng i den damallsvenska guldstriden. I stället smet Vittsjö förbi och är ny tvåa bakom Rosengård.

Julia Zigiotti Olme och hennes Göteborg föll tungt borta mot Eskilstuna och tappade viktiga poäng i guldstriden. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Göteborg hackar i den fotbollsallsvenska toppstriden. Efter kryssmatchen hemma mot Linköping i förra omgången kom ett nytt, desto tyngre, poängtapp borta mot Eskilstuna United då tabelltrean föll med 1–2 och missade chansen att gå upp i serieledning.
Dessutom tvingades norska landslagsmittfältaren och VM-spelaren Vilde Bøe Risa kliva av redan efter 13 minuter.
– Vilde har inte fått någon vila efter VM egentligen, hon har spelat mycket och vi har inte kunnat vila henne, för vi har ju inga att stoppa in i stället. Och nu gick det inte längre, nu rasade hon, säger Göteborgs tränare Marcus Lantz till Göteborgs-Posten.
– Det var både framsida, baksida, vader… Hon har ju spelat extremt mycket med VM och sedan har vi brakat på med matcher så det är ju inte så konstigt, fortsätter han.
Göteborg fick annars en drömstart på matchen när svenska VM-spelaren Julia Zigiotti Olme nickade in 1–0 redan efter nio minuter, men roligare blev det inte för gästerna. Eskilstuna kom tillbaka och vände 0–1 till 2–1 i andra halvlek, båda målen på nick, och tog sin andra raka seger.
– Vi gjorde några rockader efter bytet och försökte rätta till det under matchen. Men det blev ingen rytm i det och de vinner välförtjänt, säger Marcus Lantz.
Hans Göteborg ligger två poäng bakom serieledande Rosengård som har en match mindre spelad och en poäng bakom Vittsjö, som gick upp som ny tvåa efter 1–0 borta mot Kungsbacka.
Samtidigt kryssade Piteå för fjärde matchen i rad – 1–1 borta mot Limhamn Bunkeflo.
För Göteborg väntar nu två tungviktsmatcher: Mot Bayern München i Champions League på onsdag och mot Rosengård i ligan fyra dagar senare, båda på hemmaplan.
Tränaren Marcus Lantz tänker inte chansa när det gäller Vilde Bøe Risa.
– Vi ser alltid till spelarnas bästa, har hon ont får någon annan spela, vi ska inte göra något dumt. Vi får samla ihop oss och se vilka som är hela och friska till onsdag och ta det utifrån det. Vi ska göra en bra match och stå upp mot Bayern, det är vår målsättning, säger han till GP.
Gå till toppen