Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Växande frimärksmässa i Svedala fyller 20 år

Stamps in Svedala fyller 20 år, och flyttar sin frimärks- och vykortsmässa från Kyrkskolan till Aggarpshallen. Nu hoppas arrangören att mässan ska kunna växa på sikt.

Frimärksmässan firar 20 år, men årets mässa är den 21:e. Ett år hölls nämligen två arrangemang.Bild: Håkan Röjder
År 2000 arrangerades den första frimärksmässan i Svedala. Sedan starten har man hållit till på Kyrkskolan, men i helgen är det 20-årsjubileum i ny lokal.
– Det sista året har det varit ett tryck från handlare som velat komma till oss, men vi har inte haft plats. Aggarpshallen är dubbelt så stor och ger större möjligheter, säger Glenn Larsson från föreningen Svedala unga frimärkssamlare.
I år växer arrangemanget med sex nya utställare, till totalt 24. Målet är att växa mer på sikt.
– De här lokalerna passar oss bättre. Vi arrangerar södra Sveriges största frimärks- och vykortsmässa, så då passar det att vi kan ta den till nya lokaler och utveckla mässan. Därför tar vi nästa steg.
På plats på lördag och söndag är bland andra Posten Åland, och frimärkshandlare från hela landet och från Danmark, samt från Aachen i Tyskland.
Glenn Larsson.Bild: Foto: Privat
Hur är intresset för frimärken i dag?
– Intresset är fortfarande stort, men det svåra är att få ungdomar att engagera sig i föreningen. Ofta är det deras föräldrar som är lite skeptiska.
I dag, 36 år efter starten, har föreningen Svedala unga frimärkssamlare ett 50-tal medlemmar, både vuxna och barn.
– Vårt fokus är barnen, men vi har aldrig sagt nej när en vuxen vill vara med i föreningen.
Helgens mässa håller öppet i Aggarpshallen på lördag klockan 10-16 och på söndag klockan 10-15.
– De riktigt inbitna kommer på lördagen för att hitta de bästa fynden. Men vi hoppas på många besökare på söndag också, säger Glenn Larsson.
Gå till toppen