Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Amason spelar i Malmö i vinter

Svenska supergruppen Amason är klar för en Malmöspelning i vinter. I februari ställer de sig på Moriska Paviljongens scen.

Amanda Bergman från bandet Amason under bandets spelning på Way Out West sommaren 2019.Bild: Thomas Johansson / TT
Det närmaste Sveriges indievärld kommer en supergrupp. Begreppet supergrupp betecknar en grupp musiker som redan är kända från andra håll och som nu går samman startar en ny konstellation. När Pontus Winnberg från Miike Snow, Gusav Ejstes från Dungen, Amanda Bergman från Idiot Wind och Petter Winnberg och Nils Törnqvist från Little Majorette gick samman och startade Amason dröjde det inte länge förrän bandet rönte stor uppmärksamhet.
När de släppte debutalbumet ”Sky city” 2015 slutade det med P3-guld-nomineringar till årets grupp, årets pop och Guldmicken.
Nu är de tillbaka med dubbelalbumet ”Galaxy” där första delen släpptes i augusti och andra delen kommer i vår. På måndagen blev det klart att bandet ger sig ut på en Nordenturné som den 21 februari anländer till Malmö. Då ställer sig Amason nämligen på Moriskans scen. Biljetterna släpps den 11 september. Kvällen innan, den 20 februari, uppträder Amason på Stora Vega i Köpenhamn.
Turnén börjar i Oslo den 19/2 och därefter följer – förutom Köpenhamn och Malmö – Norrköping 22/2, Stockholm 25/2 och till sist Göteborg 12/3.
Håll koll på Malmös musikliv – följ Dygnet Runt på Facebook och Instagram.
Gå till toppen