Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marie Parker Shaw lämnar Månteatern

Månteaterns konstnärliga ledare Marie Parker Shaw slutar.

Marie Parker Shaw, här under en presentation av föreställningen "Before", slutar på Månteatern, men kommer att regissera en föreställning på teatern i vår.Bild: Ingemar D Kristiansen
Efter fem år på posten ska hon nu fokusera på rollen som frilansande regissör.
”Det har varit fem väldigt roliga år” skriver teaterns vd Anders Wídell i ett pressmeddelande. Han påpekar också att detta har varit en bra tid för teatern, både konstnärligt och verksamhetsmässigt.
På Månteatern har Marie Parker Shaw bland annat regisserat ”Verklighetstrilogin”, som fick ett hedersomnämnande av Thaliaprisets jury, och den elektroniska operan ”Vi vet var du bor”, nominerad under kategorin “Årets politiska” på Scenkonstgalan 2019.
Hon har också arbetat med ”Unga Mån”, ett helhetskoncept som bland annat inkluderade ett musikteaterkollo och genomfördes tillsammans med Kulturmejeriets musikskola.
Marie Parker Shaw regisserar som frilansande regissör Månteaterns kommande produktion ”Odjuret” som har urpremiär i mars 2020.
Gå till toppen