Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tränaren lämnar MFF – går till Pontus Janssons klubb

Mitt under brinnande guldstrid och i förberedelserna för Europa League meddelar MFF att assisterande tränaren Andreas Georgson lämnar klubben.
Han ska bli assisterande tränare i Brentford – där Pontus Jansson spelar.

Malmö FF:s assisterande tränare Andreas Georgson.Bild: PETTER ARVIDSON
Andreas Georgson har funnits i MFF i 14 år i olika roller. 37-åringen tog klivet upp som assisterande tränare till Uwe Rösler förra sommaren.
Men efter allsvenskans sista omgång den 2 november lämnar han klubben.
Andreas Georgson kommer då att gå till Brentford för att bli tränare med fokus på fasta situationer och individuell utveckling, skriver Londonklubben på sin sajt.
I Brentforg blir Andreas Georgson tränare till bland andra Pontus Jansson.Bild: ED SYKES
Brentford spelar i den engelska andraligan och lagkapten är förre MFF-spelaren Pontus Jansson. Klubbens huvudtränare är dansken Thomas Frank.
– Jag kommer avsluta säsongen med Malmö men efter det ser jag fram emot att börja jobba med Brentford i november och kämpa för uppflyttning till Premier League de kommande åren, säger Georgson till Brentfords sajt.
Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson:
– Det är så klart tråkigt att mista Andreas men samtidigt är vi glada över att han fått möjlighet att ta det här steget, säger han till mff.se.
Gå till toppen