Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samtal om medicin och hälsa med Wollter

På onsdag inviger Medicinska fakulteten ”Kunskapskrogen”. Första gäst är kroppsaktivisten Stina Wollter.

Bild: Hanna Franzén/TT
Tanken bakom evenemanget är att förena medicinen och det mänskliga. Samtalsserien på Grand hotel inleds av Stina Wollter på temat ”Kropp, konst och motstånd”.
– Vi har bjudit in Stina Wollter eftersom hon är en förkämpe för människors rätt att få vara sig själva och för människors rätt att inte bli invaderade, dömda eller ifrågasatta utifrån de normer som finns. Dessutom vågar hon ta kampen. På det viset bidrar hon med viktiga perspektiv på vad hälsa är och vad hälsa kan innebära, säger Jimmie Kristensson, vicedekan vid Medicinska fakulteten.
Kunskapskrogens premiär är redan fulltecknad, men äger rum igen i december.
– Vår vision är att kunskapskrogen ska ta upp aktuella och intressanta frågeställningar på ett sätt som gör att de stannar kvar hos de som kommer och lyssnar och som sen ger upphov till nya samtal, säger Jimmie Kristensson.
Gå till toppen