Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barnens teckningar och gipsavtryck förstördes vid inbrott

En förskola på Rosengård utsattes för inbrott två kvällar i rad. Flera av barnens teckningar och leksaker förstördes.

Lingonsylt hade kletats ut på böcker, leksaker, mattor, gardiner och golv. Foto: Malmö stad
Första inbrottet skedde på söndagskvällen och det andra på måndagen. Troligtvis har inbrottstjuvarna tagit sig in i lokalerna genom att ha krossat en fönsterruta.
– De har tagit ut varor ur kylen och kletat lingonsylt på gardiner, mattor och på böcker, säger Marie Sparrholm-Falk, rektor på Vitklintens förskola.
Totalt drabbades två av förskolans sju avdelningar. Dessa två avdelningar ligger i samma byggnad. Den ena avdelningen kunde snabbt städas och öppnas igen.
– Det var värre på avdelningen där de äldre barnen går, men nu är båda avdelningarna öppna igen, säger Marie Sparrholm-Falk.
Hon berättar att flera barn har haft frågor om vad som hänt.
– Pedagogerna finns där och svarar på allas frågor. Barnen är prio ett.
Totalt går drygt trettio barn på de två drabbade avdelningarna.
– De som tagit sig in hade förstört gipsavtryck som barnen hade gjort av sina händer och teckningar låg slängda på golven.
Flera böcker och leksaker som hade kletats in med lingonsylt fick slängas.
– Det är verkligen tråkigt när barnens saker blir förstörda.
Förskolan saknar övervakningskameror och efter måndagens inbrott var väktare på plats för att se till att obehöriga inte skulle ta sig in i lokalerna igen.
– Vi har även skickat ut information om det som hänt till föräldrarna, säger Marie Sparrholm-Falk.
Gå till toppen