Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Då lanseras Apples nya tv-tjänst

Apples vd Tim Cook presenterar nyheter från teknikjätten vid huvudkontoret i Kalifornien.Bild: Tony Avelar/AP/TT
Apple ger sig in i strömningskriget och utmanar jättar som Amazon, Netflix och Disney när det kommer till att leverera strömmade tv-serier och filmer till konsumenter hemma i sofforna.
Vid Apples årliga event i Steve Jobs Theater vid huvudkontoret i Kalifornien avslöjade företaget att den nya tjänsten, som kallas Apple tv plus, kommer att släppas i 100 länder den 1 november i år.
Priset för den nya tjänsten kommer att vara 5 dollar i månaden i USA, vilket motsvarar cirka 48 svenska kronor.
Enligt Apple kommer alla som köper en ny telefon, surfplatta eller dator från teknikjätten att bjudas på ett års abonnemang av den nya tjänsten.
Apple har tidigare sagt att de planerar att lägga två miljarder dollar på eget innehåll till tjänsten under 2019. Bland annat i form av dramaserien ”The morning show” med Reese Witherspoon, Steve Carell och Jennifer Aniston i huvudrollerna. Dessutom planeras ett tv-program med Oprah Winfrey och en nyversion av Steven Spielbergs ”Amazing stories”.
Gå till toppen