Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elva ryssar VM-klara – tävlar som neutrala

Elva ryska friidrottare tillåts av IAAF att tävla under neutral flagg. Arkivbild.Bild: Lionel Cironneau/AP/TT
Internationella friidrottsförbundet (IAAF) har gett elva ryska friidrottare tillstånd att tävla under neutral flagg. Beskedet kommer med bara två veckor kvar till VM i Doha.
De elva friidrottarna är Ksenija Aksjonova (400 meter), Michail Akimenko (höjdhopp), Irina Ivanova (stavhopp), Vladislav Panasenkov (spjut), Dmitrij Sorokin (tresteg), Sardana Trofimova (maraton), Anna Tropina (hinderlöpning), Julija Turova (gång), Natalija Aksenova (höjdhopp), Anatolij Rybakov (långdistanslöpning) och Konstantin Sjabanov (110 meter häck).
Det ryska friidrottsförbundet (Rusaf) är sedan 2015 avstängt från internationella tävlingar på grund av omfattande och statsunderstödd dopning.
IAAF skriver att totalt 128 ryska friidrottare har fått klartecken för att tävla under neutral flagg. Friidrotts-VM i Doha inleds den 27 september.
Gå till toppen