Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Homofobi ska inte stoppa matcher i Frankrike

Det pågår en debatt i Frankrike om vad som krävs för att en match ska stoppas. Här syns Paris SG-stjärnan Neymar i en match mot Nice förra säsongen. Arkivbild.Bild: Christophe Ena/AP/TT
Fotbollsmatcher ska stoppas när publiken ropar rasistiska tillmälen, vid läktarbråk eller andra farliga situationer på läktarna.
Däremot inte om supportrarna uttrycker sig homofobiskt.
Det anser ordföranden i Frankrikes fotbollsförbund, Noël Le Graët, som har informerat domarna om vad det är som gäller framöver.
– Rasism och homofobi är inte samma sak, säger Le Graët, som därmed går emot Frankrikes idrottsminister Roxana Maracineanu och många med henne.
Han har tidigare sagt att alltför många matcher stoppats tillfälligt efter att homofobiska banderoller synts på läktarna.
Le Graët vill dock inte ha kvar de homofobiska banderollerna utan anser att det är klubbarnas ansvar att se till att sådana inte kommer in på arenorna.
Gå till toppen