Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nova garanterar presentkort efter osäkerhet kring leverantör

Oklarheter runt företaget Cashcom som administrerar Novas presentkort har gjort att köpcentret själva garanterar korten.

Det har den senaste tiden flera gånger hänt att kunder inte kunnat handla för Novas presentkort och nya kort säljs inte. Förklaringen finns hos företaget som levererar presentkortstjänsten.
– Det finns en ansökan om att sätta Cashcom i konkurs. Nova och ett 30-tal andra köpcentrum i Sverige anlitar Cashcom. Vi vill inte kunden ska komma i kläm. Någon butik hos oss har inte velat acceptera presentkorten men Nova går in och garanterar. Om butiken inte får betalt av Cashcom så kommer vi att ersätta hyresgästen för annars kommer kunde i kläm, säger Ola Bernéli, centrumchef på Nova.
Hur många kunder som fått nej på att använda presentkort, eller vilka summor det rör sig om, kan han inte säga på rak arm. Men efter garantin från Nova ska det fungera igen.
– Jag tror att alla butiker tar presentkortet i dagsläget.
Hur det blir med presentkort för hela Nova framöver är oklart.
– Vi har inte fattat beslut än om hur vi ska hantera det. Vi ser över flera olika lösningar. Vill man köpa presentkort på Nova kan man göra det i specifik butik.
Sydsvenskan har sökt Cashcom.
Gå till toppen