Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Margaret Atwood: Vi är nästan i Gilead

En allt mer kvinnofientlig värld fick Margaret Atwood att slutligen skriva en uppföljare till ”Tjänarinnans berättelse”. För första gången presenterar hon nu ”Gileads döttrar” offentligt. Den här gången står tant Lydia i centrum.

Margaret Atwood bär grönt på presskonferensen i London och omges av två kvinnor i fotsida klänningar – dock inte i rött som i tv-serien "Handmaid's tale". "Vi har nya kostymer, för det skulle regimen ha haft", konstaterar Atwood.Bild: Alastair Grant
Rummet går i grönt när Margaret Atwood kliver in till den samlade världspressen på British Museum i London, där hon för första gången berättar offentligt om uppföljaren ”Gileads döttrar”. Grönt är färgen på bokomslagets tjänarinna, och en Margaret Atwood på strålande humör visar upp sina naglar med matchande nagellack.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen