Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SMHI: Regn och skurar hela dagen i Skåne

Tisdagen kommer att gå i regnets tecken i Skåne. Men hur mycket det blir är osäkert.
– Det kan variera väldigt stort beroende på var man är någonstans, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Paraply kan vara bra att ha med sig om man befinner sig i Götaland. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Under natten till tisdagen har det regnat i hela Skåne, men inte lika mycket som prognoserna visade. Mest i Skåne fick Hörby med 19,4 millimeter regn under natten. Men mätpunkterna är få och lokalt kan det ha kommit mer.
Idag på eftermiddagen kommer regnet tillbaka. Ett lågtryck rör sig nedåt i en båge och kommer under dagen att gå förbi södra Sverige för att under slutet av dagen ha sitt centrum över Östersjön, inte långt från Gotland.
I Skåne väntas upp mot 35 millimeter regn, men igen med stora lokala variationer.
– Nu på förmiddagen är det lite skurar men det kommer främst under eftermiddagen, även åskskurar. Sen drar det sig norrut och börjar avta natten mot onsdag, säger Moa Hallberg.
I morgon onsdag försvagas regnet allt mer och ligger då över östra Svealand innan det fortsätter mot Baltikum.
Lugnast i landet är det i Norrland. Lugnast men inte nödvändigtvis mycket torrare.
– Det är ingen större dramatik där. Det är lite skräpväder över mellersta Norrland med regn, men i stort är det stabilt och normalt höstväder över hela Norrland, säger Ibrahim Al-Mausawe, meteorolog på SMHI.
Gå till toppen