Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Riksdagsledamot ville dra av för tandblekning

Riksdagsledamoten Marléne Lund Kopparklint (M) har i sin deklaration försökt dra av kostnader för bland annat tandblekning och sjukgymnastik. Skatteverket sade nej.

Totalt har Lund Kopparklint yrkat avdrag på 29 000 kronor för kostnader i samband med sin valkampanj inför valet 2018, rapporterar P4 Värmland.
Andra saker som ingår i summan är kläder, trycksaker och annonsering.
Men Skatteverket delar inte hennes uppfattning om att detta skulle vara nödvändiga kostnader för att ta sig in i riksdagen. De säger blankt nej, underkänner hela avdraget och sätter summan till noll kronor.
TT har begärt att få intervjua Marléne Lund Kopparklint, men inte fått möjlighet till detta. Hon lämnar i stället en skriftlig kommentar, där hon konstaterar att hon tagit emot Skatteverkets beslut och noterat avslagen.
”Bakgrunden är att jag fått rådet av Skatteverket att göra ett så kallat öppet yrkande. Detta innebär att man låter pröva om ett antal utgifter är avdragsgilla eller inte. Det har bland annat rört sig om kostnader kopplade till fotografering till min valkampanj”, skriver hon.
”Nu har jag fått Skatteverkets syn på saken och jag kommer självfallet att rätta mig efter deras beslut.”
Lund Kopparklint hade i sin deklaration yrkat på avdrag för en klumpsumma utan att lämna in några intyg där kostnaderna för de olika kampanjerna gick att skilja åt.
Att försöka göra avdrag i deklarationen är på intet sätt olagligt och man kan överklaga Skatteverkets beslut
Gå till toppen