Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärnkockar satsar på supersmakrika grönsaker

Potatis som smakar som smör och grädde. Betor utan minsta tillstymmelse av jordsmak. Glöm blaskiga och jolmiga grönsaker – nu ska det gröna på tallriken bli supersmakrikt. Bakom idén står en av USA:s bästa kockar, Dan Barber. Svenska stjärnkockar hakar på.

”Att kockar nu går samman med förädlare i jakten på smak är enormt”, säger Victoria Wedeberg.Bild: görel svahn
Köksträdgårdsmästare Victoria Wedeberg plockar en ärtskida i odlingarna vid Daniel Berlin krog i Skånes Tranås.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen