Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Strängare straff skulle ge resultat mot brottsligheten

Fördubbla straffen för grova brott och avskaffa åldersrabatten. Det är två av Ivan Milosevics förslag.Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Efter att jag för första gången ha fått möjligheten att få besöka vårt lands huvudstad för en veckas empirisk studie (läs semester) så slår det mig hur integrerad och välfungerande stockholms stadskärna är. Rent och snyggt, fantastiskt ståtliga byggnader och harmoniska välklädda människor. Riksdagshuset, där våra politiker sitter och bestämmer över vårt avlånga land har en vacker utsikt mot Kungliga slottet och Stockholm ström. Jag såg varken kulhål, bortsprängda restauranger/bilar/trapphus eller öppen drogförsäljningen, som i min hemstad Malmö. Tantolunden bjöd på underbart bad utan vare sig doften av cannabisrök eller människor som beter sig illa. Jag såg för första gången på många år patrullerande poliser och ordningsvakter. Det kändes som om jag hade hittat en oas i öknen!

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen